Slovenci se žalili IHF-u zbog trovanja hranom: Igrači su vrištali od bolova

Handball - 2021 IHF Handball World Championship - Main Round Group 4 - Slovenia v Sweden - Cairo Stadium Hall 1, Cairo, Egypt - January 22, 2021 Slovenia head coach Ljubomir Vranjes Pool via REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Organizatori Svjetskog prvenstva u Egiptu suočavali su se s kritikama od početka natjecanja, no situacija se pogoršala dolaskom reprezentacija u Kairo. Skoro sve reprezentacije imale su problema s crijevnom virozom. Isto se dogodilo i Slovencima i to uoči odlučujućeg dvoboja za proboj u četvrtfinale protiv domaćina.

Čak 12 igrača imalo je teške simptome. Odigrali su u nedjelju s Egiptom 25:25 i oprostili se od SP-a. Srednji branič Stas Skube, krilni igrač Dragan Gajić i pivot Blaž Blagotinšek, sva trojica ključnih igrača u sastavu Slovenije, nisu se uspjeli oporaviti na vrijeme za presudnu utakmicu. Tvrde, nije to bila viroza. Igrači su vrištali od bolova, povraćali i jurili u zahode.

– Nikada u rukometnoj reprezentaciji nismo i nećemo tražiti izgovore. Kao i uvijek, preuzimamo odgovornost za svaki projekt. Mogli smo neke stvari napraviti drugačije, čak i bolje, ali ovoga puta noć prije ključne utakmice protiv Egipta našli smo se u poziciji u kakvoj nikad nismo bili – napisali su u priopćenju za medije u Rukometnom savezu Slovenije.

Usredotočili su se na događaje uoči i na dan utakmice protiv Egipta, iako su komentirali i prethodna događanja.

– Činjenica je da smo sinoć i na dan utakmice imali puno zdravstvenih problema. Ako se sjećate, imali smo ih, s Tilnom Kodrinom i Urhom Kastelicem u drugom obliku, čak i prije. Stoga apsolutno ne možemo biti zadovoljni organizacijom ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Egiptu – smatra glavni tajnik Rukometnog saveza Slovenije Goran Cvijić.


– Nakon utakmice i službene registracije zbog zdravlja igrača, egipatsko Ministarstvo zdravlja kontaktiralo nas je, ali ne očekujem značajnije promjene sve dok Međunarodna rukometna federacija (IHF) radi onako kako radi – dodaje Cvijić, prenosi HRT.

Također su istaknuli kako odgovorne za prvenstvo nisu pretjerano zanimali problemi slovenske momčadi. Međutim, službena medicinska služba prvenstva napravila je službeni zapis o svemu što se dogodilo kad su se nakon utakmice vratili u hotel o stanju iscrpljenih, bolesnih igrača.

Bild.ba

Previous articleSkupština HBŽ: Podnesena izvješća o radu zdravstvenih ustanova
Next articleDF suspendirao članstvo u Koaliciji za Mostar, glasat će protiv HDZ-ove odluke o proračunu