SPASIO MAJKU I DVOJE DJECE Kako je muškarac iz BiH postao heroj u SAD-u

Brzom reakcijom spasio je majku i dvoje djece iz prevrnutog automobila iz kojeg se širio dim.

Američki mediji raspisali su se o hrabrom državljaninu BiH Nihadu Ibrahimoviću koji je u Hartfordu (Connecticut) spasio majku i dvoje djece iz prevrnutog automobila.

Pojedinosti događaja otprije nekoliko dana objavila je zdravstvena organizacija “Juniper Homecare” u kojoj Nihad već 17 godina radi kao menadžer.

“Jutros, dok je bio na ruti dostave u ulici South Whitney u Hartfordu, naš menadžer Nihad primijetio je nešto u daljini. Shvatio je da je riječ o automobilu koji se prevrnuo nasred ceste. Kad je vidio da se iz njega širi dim, shvatio je da nema mnogo vremena te je odmah krenuo u akciju”, stoji u objavi na službenoj stranici organizacije, prenosi Vecernji.ba.

Kad se približio, Nihad, kojeg su prozvali “svojim herojem”, vidio je da su u automobilu zarobljeni majka i dvoje djece.


“Brzo je reagirao i razbivši prozor uspio ih izvući na sigurno dok nije došla hitna pomoć”, objasnili su.

Nihadov čin nazvali su nadasve nesebičnim i herojskim. “Čast nam je imati ovakvog heroja u svom timu”, zaključili su uz nekoliko fotografija na kojima je prikazana nesreća, ali i Nihad koji je dobio svoje posebno mjesto za parkiranje te brojne čestitke i zahvale.

Ispod objave pristizali su i brojni komentari oduševljenih Amerikanaca, ali i bh. državljana.

“Naš heroj”, “Bravo Nihade, bh. kultura uči nas da uvijek pomažemo drugima”, “Ovo je divno, hvala Bogu pa su svi dobro”, “Tako sam ponosna na Nihada”, “Kakva hrabrost, svijetu su potrebni ljudi kao ti”, “Bog ga blagoslovio”, “Mi imamo svog Supermena”, “Momčina”, nizali su se komentari.

Netko je napisao kako uopće nije iznenađen Nihadovim činom te da je on i u pandemiji često priskakao u pomoć. “Hvala ti za sve što činiš”, “Ti si neustrašiv i istinski nesebičan čovjek”, pisali su.

Previous articleTeško je istaknuti sve radikalizme SDA ministra koji promovira mudžahedine i Mahmuljina, sina naziva gazijom, RS-u prijeti…
Next articlePOTVRDA O PREBOLJENJU VRIJEDI MANJE Čerkez upozorio da veliki broj zaraženih za sobom vuče nove mjere
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments