Neki hrvatski policajci, Srbi po nacionalnosti, morat će na Kosovo ukoliko tamo izbije rat?

Također, Pavliček je upozorio i da već tri mjeseca Hrvatska nema čelnog čovjeka Vojno sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) i da imamo propuste na svim razinama sigurnosti. 

Ilustracija

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček rekao je u srijedu u Saboru da od listopada 2022. brojni hrvatski građani koji su ujedno i državljani Srbije, dobivaju pozive za regrutaciju vezano za moguće  mobilizacije vojske Srbije ako dođe do rata na Kosovu.

“Među onima koji su dobili poziv za mobilizaciju su i djelatne osobe Ministarstva unutarnjih poslova RH, hrvatski policajci. Koliko imamo saznanja bar 15 hrvatskih policajaca iz policijskih uprava Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske su dobili pozive, jer imaju dvojno državljanstvo, da se jave u Sremsku Mitrovicu “, kazao je Pavliček uime Kluba Hrvatskih suverenista u slobodnom govoru u Saboru.

Ističe kako imaju saznanja da se na taj poziv javio jedan hrvatski policajac koji je stupio u kontakt s vojskom Srbije te dobio zadatke kako se ponašati u slučaju mobilizacije. Pavliček je upozorio kako se radi o sigurnosnom propustu.

“Ovaj slučaj se htio zataškati. Ravnateljstvo policije o tome nije obavijestilo hrvatsku javnost. U to su se upleli i čelni ljudi SDSS-a kako bi se ovaj slučaj zataškao jer se radi o pripadniku srpske manjine iz neposredne blizine Vinkovaca”, kazao je Pavliček.

Podsjetio je kako je ta osoba suspendirana s dužnosti i čeka se disciplinski postupak. Ustvrdio je kako se o tom slučaju nije očitovao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović niti ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman koji je, smatra, zbog toga trebao poslati prosvjednu notu Srbiji.


Također, Pavliček je upozorio i da već tri mjeseca Hrvatska nema čelnog čovjeka Vojno sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) i da imamo propuste na svim razinama sigurnosti.

Previous articleHKD Napredak Glavna podružnica Mostar organizirala predstavljanje zbornika ‘Treperava svjetlost – 120 Napretkovih pjesnika’
Next articlePapa Franjo rekao kako homoseksualnost nije zločin te priznao da katolički biskupi u nekim dijelovima svijeta podržavaju zakone koji kriminaliziraju homoseksualnost
Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
i dupe na EU-štipanje će plenky dati

samo da liječi karijeristilke komplekse. pupovac i četnici idu pod isti račun. hrvati su mu nebiitni!

H20190106043592-1.jpg