SRBIJA | Direktoru gerontološkog centra prijeti višegodišnji zatvor zbog širenja zaraze

Mostaru

Srbijanska policija uhitila je direktora gerontološkog centra u Nišu nakon što se koronavirusom zarazilo 140 od 256 korisnika te četvero radnika te ustanove za skrb o starijim osobama, objavila je policija, prenosi Hina.

Direktoru prijeti do dvanaest godina zatvora zbog teškog kaznenog djela ugrožavanja zdravlja ljudi.

Unatoč propisanim preventivnim mjerama i zabranama, uprava je dopustila posjete članovima obitelji od kojih su neki doputovali iz inozemstva, a ima indicija i da je tajila simptome bolesti među štićenicima, utvrdili su liječnici.

Gerontološki centar u Nišu, sa štićenicima i 77 djelatnika koji nisu zaraženi stavljen je u potpunu izolaciju, prenosi Bljesak.info. U ostalim ustanovama socijalne skrbi i domovima za stare osobe i umirovljenike diljem Srbije zaraženih je ukupno 69, od kojih su 44 štićenici a 25 djelatnici.


Zajedno sa 140 oboljelih u Nišu, u posljednja 24 sata u Srbiji su registrirana nova 424 slučaja zaraze i pet smrtnih ishoda. Ukupno je u zemlji oboljelo 4054 ljudi, a umrlo ih je 85. Najmlađa žrtva imala je 37 godina, a najstarija 91.

Od početka epidemije testirano je ukupno 20.950 osoba, a preminulo je 59 muškaraca i 26 žena prosječne dobi od 76 godine, uz postotak smrtnosti od 2,09 posto.

Bild.ba

Previous articleVelikom krunicom od balona iz Međugorja uputili molitvu za prestanak pandemije
Next articleZastupnici ostali bez naknade za odvojen život, novca za stan i paušala – tisuću KM mjesečno