Srbijanska starleta Tijana Ajfon navodila djevojke na prostituciju

Srbijanska starleta Tijana Ajfon navodila djevojke na prostituciju

Srbijanska starleta Tijana Maksimović poznatija kao Tijana Ajfon, priznala je krivicu za kazneno djelo navođenje na prostituciju nakon sporazuma s Tužiteljstvom BiH.

U predmetu protiv optužene za međunarodno navođenje na prostituciju, iz članka 187. Kaznenog zakona BiH, optužena je, u prisustvu odvjetnika, u cijelosti sporazumno priznala krivnju za kazneno djelo za koje je tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

Sukladno sporazumu, za optuženu je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine. Predložena kazna u skladu je s ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju kaznenog djela. Sklapanjem sporazuma, optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH. Sud BiH prihvatio je sporazumno priznanje krivnje – priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optužena je lišena slobode u mjesecu svibnju 2020. godine, kada je utvrđeno da je ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa još dvije djevojke s područja Beograda, koje je poticala na pružanje seksualnih usluga za novac, na jednoj zabavi u okolici Bijeljine.

Provedenom policijskom akcijom, sudionici zabave su otkriveni i lišeni slobode od strane policijskih djelatnika MUP-a RS, u akciji kodnog naziva „Kristal“.

Podsjetimo, optužena se tereti da je, krajem svibnja 2020. godine, poticala državljanke Srbije s područja Beograda, G. S. i S. P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju s njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura.

Kako se navodi u optužnici, Maksimović je zajedno sa navedenim osobama, dana 27. svibnja za vrijeme trajanja pandemije Covid 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko Save, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu na u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Policijski djelatnici MUP-a RS, dolaskom na navedenu lokaciju prekinuli su održavanje zabave, te navedene osobe lišili slobode.

Optužena se tereti da je s umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo.

Time je počinila kazneno djelo-Međunarodno navođenje na prostituciju iz članka 187. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, prenosi Avaz.

Bild.ba