Srednjoj školi u Livnu donirano oko 100 tisuća KM

Srednjoj školi u Livnu donirano oko 100 tisuća KM

Za završetak rekonstrukcije potkrovlja Srednje strukovne škole Silvije Strahimir Kranjčević u Livnu iz Republike Hrvatske donirano je 200 000 kuna.

Kako je kazano iz te škole, predstavnici Vlade Republike Hrvatske i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH posjetili su u srpnju prošle godine Srednju strukovnu školu u Livnu kojoj su prije nekoliko godina isto tako dodijeljena sredstva za izgradnju potkrovlja i obnovu krovišta.

– Oduševivši se tada izvedenim radovima u školi koju su financirali, predstavnici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH odlučili su ponovno donirati sredstva u iznosu od 200 tisuća kuna Srednjoj strukovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna za završetak rekonstrukcije potkrovlja školske zgrade – kazao je za Fenu ravnatelj te livanjke škole Saša Grabovac.

Dodao je kako je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH također dodijelio ovoj školi 100 000 kuna za promjenu krova na športskoj dvorani.

Osim donacija iz RH, u završetku spomenutih radova i opremanju škole sudjeluje i Federalno ministarstvo prostornog uređenja s iznosom od 20 000 maraka.

– Ovim sredstvima škola planira potpuno završiti potkrovlje i opremiti suvremenu predavaonicu – istakao je ravnatelj .

Bild.ba