Starčević, Esih i Čirko izlaze zajedno na izbore

Izvor: Direktno.hr

Foto: FAH

Na parlamentarne izbore će zajedno Karlo Starčević (HSP), Bruna Esih (NHR) i Frano Čirko (GO), a idući tjedan predstavit će izborni program i kandidate za liste svih 11 izbornih jedinica, priopćeno je u nedjelju iz HSP-a, uz obrazloženje da su propali pregovori s Domovinskim pokretom.

“Hrvatska stranka prava na izbore izlazi u koaliciji s Neovisni za Hrvatsku (NHR) i Generacija obnove (GO) jer smo programski i ideološki bliski, ali s Domovinskim pokretom Miroslava Škore – ne,  jer smo tijekom višetjednih pregovora naišli na otvoreno šikaniranje“, izjavio je u nedjelju Hini predsjednik HSP-a Karlo Starčević, nakon sinoć dogovorene glavne teme zajedničke kampanje.

“Glavna zajednička smjernica u radu bit će nam promjena nakaradnog političkog sustava koji je zanemario vrijednost rada, a generira lopovluk i podjele nesagledivih razmjera“, rekao je Starčević.

Predsjednik HSP-a ističe da se pregovaralo s Domovinskim pokretom bez ikakvog uspjeha,

Starčević kaže da je HSP-u najprije bilo predloženo četvrto mjesto u 9. izbornoj jedinici “i ništa više“.

“Naravno da je takav prijedlog s prijezirom odbijen, te su nam u drugom krugu pregovora ponudili tri mjesta na izbornim listama, sve ispod petog mjesta, s tim da su nam čak uvjetovali imena članova naše stranke koja bi, po njihovom mišljenju, bila podobna za izborne liste. Ovakvo neviđeno bahaćenje bio je jasan signal da nam s njima nije moguće postići bilo kakav sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore“, rekao je predsjednik HSP-a Starčević o nesupješnim pregovorima sa Škorinim Domovinskim pokretom.

Starčević ističe da je u pregovorima s Domovinskim pokretom jedini zahtjev HSP-a bio “jedno prolazno mjesto u bilo kojoj izbornoj jedinici, s ciljem povratka HSP-a u hrvatski državni Sabor”.

Dodaje da iako smatra kako bi sve hrvatske domoljubne stranke trebale biti dio jedne velike državotvorne koalicije, s ciljem, kako kaže, “svrgavanja aktualne nenarodne vladajuće garniture temeljene na duopolu HDZ – SDP, plus Milorad Pupovac”, suradnju s Domovinskim pokretom “nije bilo moguće uspostaviti“.

Starčević nadalje tvrdi da je od strane Domovinskog pokreta “vršena permanentna agresija na članstvo HSP-a s ciljem prelaska pojedinih visokih dužnosnika HSP-a u njihove redove, te je jedan viđeniji 30-godišnji član i prešao k njima“.

Bild.baKomentari

Next Post

Papa Franjo zabrinut bojkama u Italiji: Nemojte prerano proglasiti pobjedu!

Ned lip 7 , 2020
No dio Talijana, posebno mladih, ne poštuje i dalje aktualne mjere socijalnog distanciranja i nošenja maski na javnim mjestima. Vlasti upozoravaju na opasnost drugog vala.