Stožer HNŽ-a popustio mjere, evo o čemu se radi!

Stožer HNŽ-a popustio mjere, evo o čemu se radi!

Fena

Županijski stožer civilne zaštite HNŽ-a na izvanrednoj telefonskoj sjednici održanoj danas donio je nekoliko odluka o smanjenju restrikitvnih mjera poput one o otvaranju obrtnih radnji kao što su kozmetički i frizerski saloni.

Uz već dopuštena razdoblja kretanja tijekom tjedna, starijima od 65 godina dopušta kretanje i nedjeljom u vremenu od 08:00 do 13:00, a mlađima od 18 godina i nedjeljom u vremenu od 14:00 do 20:00.

Stavlja se izvan snage ranija zapovijed koja se odnosi na zabranu rada malih obrta/zanatskih radnji (cvjećarnice, urari, postolari, frizerski saloni, kozmetički saloni…), uz obvezno poštivanje preporučenih epidemioloških zaštitnih mjera (socijalna distanca, maske, rukavice, osnovna higijena…), s tim da frizerski i kozmetički saloni kao i srodne im djelatnosti moraju poštivati i posebne epidemiološke mjere, poput uporabe vizira, jednokratnih pregača i ručnika i slično, navedeno je u odluci Stožera.

Također, stavlja se izvan snage ranija zapovijed koja se odnosi na zabranu okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu, na način da se dopušta okupljanje najviše 10 osoba na jednom mjestu, uz obvezno poštivanje epidemioloških mjera (socijalna distanca, maske, rukavice…).

Sve zapovijedi vrijede od 4. svibnja, priopćeno je.

Bild.ba