Stravična smrt na moru, mladića (26) smrskao propeler jedrilice

Stravična smrt
Stravična smrt u Hrvatskoj, pao s jedrilice, propeler ga smrskao
Stravična smrt
Stravična smrt u Hrvatskoj, pao s jedrilice, propeler ga smrskao

Stravična smrt na moru zadesila je njemačkog državljanina (26). On je između Šolte i Visa pao s jedrilice u more i od ozljeda od propelera umro na mjestu.

Nesreća se dogodila danas nešto prije podneva. Zasad nisu poznati razlozi pada u more, a očevid će na mjestu događaja voditi mjerodavni državni odvjetnik.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je detalje o nesreći, prenosi Bild.ba.

“Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC 0 Rijeka) zaprimili su danas, 2.8. u 11.45 sati dojavu članova posade jedrilice ‘Capella’, o smrtnom stradavanju jednoga člana posade te jedrilice, tokom plovidbe kraj otoka Šolte. O događaju su odmah obaviješteni službenici Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Milna, odakle su s liječničkom pratnjom žurno isplovili prema poziciji nesreće”, priopćili su.

“Iz MRCC Rijeka o događaju su obavijestili i Postaju pomorske i zrakoplovne policije Split, čiji službenici su prema mjestu nesreće isplovili s roniocima Specijalne policije MUP-RH te u pratnji zamjenice Županijskog državnog tužiteljstva. Službenici LK Split i LI Milna dolaskom na poziciju teške pomorske nesreće, na oko 0.5 nM s južne strane otoka Šolte, zatekli su jedrilicu s preostalim, nepovrijeđenim članovima posade (ukupno sedam, uključujući voditelja), dok je tijelo stradalog člana posade ostalo zarobljeno ispod nivoa mora, na krmenom dijelu jedrilice, kod pogonske elise, od koje je najvjerovatnije zadobio po život opasne povrede”, navode i dodaju:


“Uvidom u brodsku dokumentaciju utvrđeno je smrtno stradanje T.T. (rođen 1994. godine), državljanin Republike Njemačke, koji je na jedrilici u vlasništvu hrvatske čartet kompanije, boravio s ostalim članovima posade, također njemačkim državljanima”, objavilo je Ministarstvo.

Još nije poznat razlog pada.

Bild.ba

Previous articleU Srbiji 311 novozaraženih, preminulo još osam osoba
Next articleU Sloveniji devet novozaraženih, a jedna osoba preminula