Stravično: Uhitili policajce zbog sumnje da su počinili masakr

Vlasti su do sada identificirale dvojicu Gvatemalaca i dvojicu Meksikanaca među njih 19, čija su tijela bila jako pougljena. Gvatemalske obitelji rekle su da se boje da su među mrtvima i njihovi voljeni.

Meksički dužnosnici uhitili su 12 policajaca zbog sumnje da su prošli mjesec sudjelovali u masakru 19 ljudi u sjeveroistočnoj državi Tamaulipas, rekli su u utorak državni tužitelji.

Državni odvjetnik Tamaulipasa Irving Barrios rekao je na konferenciji za novinare da su uhićenja izvršena nakon što su istrage pokazale da je najmanje 12 državnih policajaca vjerojatno umiješano u ubojstva u općini Camargo.

Vlasti su do sada identificirale dvojicu Gvatemalaca i dvojicu Meksikanaca među njih 19, čija su tijela bila jako pougljena. Gvatemalske obitelji rekle su da se boje da su među mrtvima i njihovi voljeni koji pokušavaju migrirati u SAD.

Pokolj je u Meksiku izazvao novo zaprepaštenje zbog pogibelji s kojima se suočavaju migranti, od kojih mnogi dolaze iz tri nasilne i osiromašene srednjoameričke zemlje – Gvatemale, Hondurasa i El Salvadora.


Državnu policiju iz Tamaulipasa nije bilo moguće odmah dobiti za komentar, prenosi Hina.

Bild.ba

Previous articleJoš jedna studentica ispričala potresno svjedočanstvo: “Primio me s obje ruke…”
Next articleBrutalna utakmica Uniteda, zabili su čak devet golova