Sud BiH odbio žalbu odvjetnika, Mutap i Dupovac ostaju u pritvoru

Sud BiH odbio žalbu odvjetnika, Mutap i Dupovac ostaju u pritvoru

Sud BiH odbio je žalbu odvjetnika na rješenje ove pravosudne institucije da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, koji su osumnjičeni za organizirani kriminal i pomoć počinitelju nakon kaznenog djela u slučaju “Dženan Memić” odredi jednomjesečni pritvor.

Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke nastradalog mladića Memića, s kojim je u vrijeme nesretnog događaja bila skupa u Velikoj aleji na Ilidži i Dupovca, bivšeg šefa odjela za prometne nesreće MUP KS uhitila je SIPA prije 15 dana po naredbi Tužiteljstva BiH. Jednomjesečni pritvor im ističe 1.ožujka.

Informaciju da je odbijena žalba, potvrdio je za “Avaz” Goran Dragović, odvjetnik Mutapa.

Mogu Vam potvrditi da je obrana osumnjičenog Zijada Mutapa zaprimila odluku Suda BiH kojom je naša žalba odbijena u cijelosti. Imajući u vidu navedeno, kolegica Nina Kisić i ja ćemo uložiti apelaciju Ustavnom Sudu BiH i navedene odluke (o određivanju pritvora i odluku kojom se odbija naša žalba) tako podvrgnuti testu ustavnosti – kaže Dragović.

Podsjećamo, njima je određen pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze. Osim toga, državni tužitelj je naglasio i da postoji opasnost od narušavanja reda i mira ako se osumnjičenima ne odredi pritvor.

Tužiteljstvo BiH najavilo je proširenje istrage na tri osobe, prenosi Avaz.

Bild.ba