Svadba dubrovačkog vjećnika postala novo žarište

Svadba dubrovačkog vjećnika postala novo žarište

Foto: Facebook/Miho Obradović

Dubrovački gradski vijećnik HNS-a Miho Obradović i njegova supruga Andrea Bošnjak pozitivni su na koronavirus, objavio je to Obradović na svome Facebook profilu.

“Dragi prijatelji, upravo smo Andrea Bošnjak i ja dobili rezultat testa na COVID koji je nažalost pozitivan. Od prvog saznanja da smo bili u kontaktu sa zaraženom osobom i pojave simptoma samoinicijativno smo se povukli u izolaciju kako bi zaštitili svoje bliže, ali i sve vas. Osjećamo se dobro i nemamo posebnih simptoma. Ovo će izgleda biti nas medeni mjesec”, napisao je Obradović na svome Facebook profilu.

Miho Obradović ženio se u subotu 29. kolovoza na Lovrijencu, a na svadbi je bilo 200-tinjak gostiju. Radilo se o velikom vjenčanju, ceremonija je upriličena na najatraktivnijim gradskim lokacijama, uključujući crkvu sv. Vlaha na Stradunu i Tvrđavi Lovrjenac.

Prema neslužbenim informacijama, za sada je s te svadbe zaraženo više od 10 osoba, mnogi od uzvanika ići će u samoizolaciju te je očito riječ o novom žarištu koronavirusa u Dubrovniku. Rezultati testiranja preostalih uzvanika još se očekuju.

Inače, Dubrovnik danas ima najveći broj novozaraženih od početka pandemije. Zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze.

Riječ je o 12 muškaraca i 12 žena iz Dubrovnika, od kojih za devet muškaraca i sedam žena postoji epodemiološka veza. Njih osam povezano je s vjenčanjem, koje se u Dubrovniku održalo u subotu 29. kolovoza, a kojem je navodno bilo oko 160 sudionika, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite.

Zaražena su i dva muškarca iz Stona te jedan iz Slivna i svima je utvrđena epidemiološka veza, a pozitivna je na koronavirus i žena koja nema prebivalište u županiji.

Među deset izliječenih po tri su iz Dubrovnika i Metkovića, dva iz Župe dubrovačke, a po jedan iz Kule Norinske i Zažablja. 

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 20 osoba, a u  samoizolaciji je 550 osoba. Od početka pandemije analizirano je ukupno 10.264 uzoraka.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Zaraženo je i sedam djelatnika bolnice, a 11 ih je u samoizolaciji. Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić lokalnim je medijima potvrdio kako je koronavirusom zaraženo sedam djelatnika bolnice, od kojih tri s Odjela za transfuziju, a njih 11 je u samoizolaciji.

Bild.ba