Tijela djevojčice nema, ali dokaz protiv ubojice je pronađen

Izvor: Mediji

Foto: DW

Fotografije koje su njemački istražitelji iskopali kraj strvine psa u zapuštenoj tvornici kutija trebale bi biti ključni dokaz da je Christian Brückner ubio Madeleine McCann.

Dio je to od osam tisuća potencijalnih dokaza koje su forenzičari našli na zemljištu od prije osuđivanog njemačkog pedofila. Kako je njemački tužitelj Hans Christian Wolters rekao za australsku televiziju, imaju snažne dokaze da je djevojčica, koja je prije 13 godina nestala iz portugalskog ljetovališta Praia da Luz u Algarveu, mrtva, prenosi Bild.ba.

– Mi nemamo tijelo ni njegove dijelove, no, prikupili smo dovoljno dokaza da je naš osumnjičenik ubio Madeleine McCann – rekao je Wolters.

Dodao je kako zbog istrage ne smije reći jesu li fotografije, ali i videosnimci koje su našli, povezani s ubojstvom. Nije mogao potvrditi je li Brückner zapravo serijski ubojica, ali dodao je kako brojni njemački policajci istražuju zločine koji bi se mogli povezati upravo s njim.

Trenutačno služi kaznu zbog preprodaje droge, a uz to su ga povezali i s dva seksualna napada u Portugalu. Ondje je živio neko vrijeme u kombiju i napuštenim kućama, a zarađivao je dilajući drogu, provaljivanjem u kuće te kradući benzin. Jedan od svjedoka ispričao je za emisiju “60 minutes” kako se Brückner preselio u njemački grad Brunswick upravo nakon Maddiena nestanka. Ondje je kraj vrtića otvorio kiosk sa slatkišima.

– Čini mi se da je tužiteljstvu teško priznati da imaju krivog čovjeka. Ovo mi sve izgleda kao potez očajnika, rekao je jučer Brücknerov odvjetnik Friedrich Fülscher.

Komentirao je tako kopanje po podrumu u Hannoveru koji je njegov klijent koristio, a sve zbog sumnje da je u njemu zakopan leš jedne od žrtava.

– Pa oni godinama znaju za taj podrum – rekao je odvjetnik.

Bild.baKomentari

Next Post

Ova televizija ukida turske serije zbog Aja Sofije

Sub kol 1 , 2020
Prošlog tjedna održana je i prva molitva u džamiji, a freske i svi kršćanski simboli bili su prekriveni zavjesama.