Tomislavgrad dobio murale u spomen na heroje Domovinskog rata

Na više lokacija u Tomislavgradu u posljednje vrijeme urađeno je nekoliko murala u spomen na žrtve i heroje iz Domovinskog rata.

Prvo je kod školskoga igrališta “Jabuka”, u tomislavgradskom naselju Brišnik, oslikan mural u spomen na poginule hrvatske vitezove iz tog mjesta, nakon čega je u blizini Trga dr. Franje Tuđmana postavljen mural u spomen na hrvatskoga branitelja Ivana Krajnovića – Iću, pripadnika HOS-a koji je ubijen na Ovčari kod Vukovara tijekom Domovinskog rata.

– Prvo smo na zamolbu mještana Brišnika, u suradnji s Josipom Ćosić, studenticom Likovne akademije u Širokom Brijegu, oslikali mural s likovima četvorice branitelja poginulih u Domovinskom ratu iz tog mjesta, grbovima postrojbi kojima su pripadali te stihovima ‘Kaži majko pravi Hrvat ne umire nikada!’ – kazao je Feni autor tih murala, akademski slikar Ante Braovac.

Nakon što je taj posao završen prijatelji i rodbina Ivana Krajnovića – Iće iz Omolja zamolila je da se nešto slično uradi i za tog hrvatskog branitelja ubijenog 1991. u Vukovaru.

– Za izradu ovih murala dobili smo odobrenja od mjerodavnih općinskih institucija. Stanovnici Tomislavgrada pozdravili su našu inicijativu i, sudeći po njihovim reakcijama, zadovoljni su obavljenim poslom – dodao je Braovac.


Pored Braovčevih uradaka ulice Tomislavgrada krasi još nekoliko murala s tematikom Domovinskog rata te nogometnog kluba Hajduk koji su izradili članovi Društvo prijatelja Hajduka iz Tomislavgrada.

Bild.ba

Previous articleMigrant konačno priznao da je zapalio katedralu u Nantesu
Next articleNovi dan, nove brojke