Topić: “Zamislite katoličkog biskupa biraju pravoslavci i muslimani”

Topić je naglasio, između ostalog, da se često izjednačavaju Srbija i Hrvatska i da je to pogrešno.

Gost izdanja emisije Rezime FTV-a bio je prof. dr. Franjo Topić, koji je kada je riječ o izbornoj reformi Topić kazao kako stranci nisu dovoljno posvećeni.

“Krivo je da nam stranci kažu vi se dogovorite, a onda naši političari kažu trebaju nam stranci to nešto osigurati. Mislim da bi trebalo i jedno i drugo.”

Prof. Topić drži kako legitimno predstavljanje treba uvažiti.

“Zamislite katoličkog biskupa biraju pravoslavci i muslimani. I obratno, reisa. Znam da je to sa demokratskog gledišta problematično, ali stvarnost je takva. I samo je umijeće da u toj takvoj stvarnosti nalazimo što bolja rješenja.”

Topić je naglasio, između ostalog, da se često izjednačavaju Srbija i Hrvatska i da je to pogrešno.


“Hrvatska politika je pravila pogrešaka velikih, ali oporba sva je bila protiv rata u BiH, sve su izbjeglice išle preko Hrvatske, sva je humanitarna pomoć došla preko Hrvatske, čak je i veliki dio oružja došao preko Hrvatske. Krivo je da neki više vole Hrvatsku nego BiH, a rođeni su ovdje. Mi nismo dijaspora ovdje. Mislim da je susret Izetbegovića i Plenkovića dobar i da su shvatili da Plenković tu može utjecati.”

Topić kaže da BiH ima simpatije u svijetu, ali da niko ne može raditi posao naših političara.

“Volio bih da političari vode računa da svojim svađama svađaju i narod. Volio bih da građani razlikuju stranke i narode.”

SOURCEHMS
Previous articleHKD Napredak 120 godina u službi čovjeka – Od 1902. do 2022.
Next articleJAKIROVIĆ OSTAJE HŠK Zrinjski produžio suradnju s trenerom do 2024. godine
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments