Treći dan zaredom u Velikoj Britaniji više od 10.000 novozaraženih koronavirusom

Treći dan zaredom u Velikoj Britaniji više od 10.000 novozaraženih koronavirusom

Velika Britanija je treći dan zaredom registrirala više od 10.000 slučajeva zaraze koronavirusom u 24 sata, prenose agencije.

Stručnjaci upozoravaju da su ušli u treći val pandemije koronavirusa.

Velika Britanija je u subotu potvrdila 10.321 novi slučaj COVID-19, čime je ukupan broj oboljelih porastao na više od 4,6 milijuna. Registrirano je i 14 smrtnih slučajeva od posljedica zaraze virusom korona, ukupno 127.970.

Više od 42,6 milijuna Britanaca primilo je prvu dozu cjepiva protiv COVID-19, dok je više od 31 milijun potpuno cijepljeno.

Brzi porast slučajeva, usprkos formiranju punktova za brzo cijepljenje, uzrokovan je varijantom Delta, koja je prvi put identificirana u Indiji, a sada je već dominantna u Velikoj Britaniji.

Profesor Adam Finn iz vladinog Zajedničkog odbora za cijepljenje i imunizaciju (JCVI), rekao je da je treći val u tijeku.

– Možemo zaključiti da je krenula trka između cijepljenja, posebno kada je u pitanju imunizacija starijih osoba, i trećeg vala Delta varijante – rekao je Finn.

Prema njegovim riječima, što se prije završi imunizacija starijih osoba to će manje biti hospitalizacija.

Svi stariji od 18 godina mogu se cijepiti, a nogometni tereni i parkovi su među lokacijama koje se širom države koriste kao centri za cijepljenje, prenosi Al Jazeera.

Bild.ba