Trener Igokee: “Ne poštujem BiH, već samo RS i Sjevernu Makedoniju”

Trener košarkaša Igokee Dragan Bajić ogorčen je odlukom Košarkaškog saveza BiH da dodijeli titulu prvaka Širokom rekavši da je ova odluka pokazatelj stanja u društvu te da je to samo još jedan razlog zbog kojeg “ne poštuje državu”.

Prvenstvo BiH za košarkaše trebalo se završiti ovog vikenda utakmicama Final Foura, no ranije je pet od šest članova Lige za prvaka poslalo dopis Košarkaškom savezu BiH da prihvaćaju postojeće stanje na tablici te da se shodno tome odredi prvak i putnici u ABA ligu.

Takvog mišljenja nisu bili u Širokom pa su umjesto Igokee prijavili organizaciju Final Foura, a kako je i ranije najavljeno, Sparsi, Borac i Igokea se nisu pojavili na ovom turniru i titula je samim tim i bez ikakve igre dodijeljena Širokom.

“Što normalan čovjek može reći na ovakvu situaciju. Ne znam tko je jadniji ispao, da li generalni sekretar, da li komesar lige, ili Široki koji je na ovaj način uzeo sebi za pravo da primi medalje i pehare. To dovoljno govori u kakvoj bijednoj i jadnoj državi živimo. Ovo je samo vid rasula u kojem se zemlja nalazi počev od sporta pa do svih ostalih oblasti. Trenutno se nalazim u Skoplju i zbog svega ovog ne poštujem Bosnu i Hercegovinu, poštujem samo Republiku Srpsku i Sjevernu Makedoniju čiji sam izbornik”, rekao je ogorčeni Bajić za Srpskainfo.com.

Za Široki je ovo 11. titula prvaka BiH u povijesti, a posljednju su osvojili 2019. godine kada su u finalu bili bolji od Sparsa.


Iz Košarkaškog saveza BiH su najavili kazne za “klubove-buntovnike”, a vidjet ćemo što će se na kraju od svega dogoditi.

Što se tiče tablice nakon regularnog dijela sezone, točnije nakon Lige za prvaka, Igokea je bila uvjerljivo na prvom mjestu nakon 10 odigranih utakmica s isto toliko pobjeda, dok je Borac završio drugi s omjerom od sedam pobjeda i tri poraza.

Spars je završio na trećem mjestu s pet pobjeda i isto toliko poraza, dok Široki i Leotar imaju po tri pobjede i sedam poraza. Čelik je Ligu za prvaka završio s dvije pobjede i osam poraza.

Pet od šest klubova je tražilo da se ova tablica ujedno prihvati i kao konačna, a jedini protiv je bio Široki, prenosi Klix.

Bild.ba

Previous articleSamovolja bošnjačkih ministara: Blokada ulaska stranaca u BiH nije međugorsko pitanje…
Next articleSložili se Milanović i Plenković o potpori Hrvatima izvan RH: Hrvati u BiH posebno važni