Trump misli da će imati cjepivo do kraja godine

Trump
Foto: EPA
Donald Trump
Foto: EPA

Američki predsjednik Donald Trump je izjavio u nedjelju kako će cjepivo za korona virus biti otkriveno do kraja ove godine.

“Mislimo da ćemo imati cjepivo do kraja ove godine”, rekao je Trump u izjavi za Fox News. “Liječnici će reći: Ne smijete govoriti to. Ali ja kažem što mislim”, dodao je, prenosi Hina.

“Pritišćemo jako i brojne farmaceutske skupine su, mislim, jako blizu”, dodao je.

Na pitanje kakva bi bila njegova reakcija kada bi neka druga država otkrila cjepivo prije SAD-a Trump je odgovorio da bi mu bilo svejedno. “Svejedno mi je. Samo želim imati cjepivo koje funkcionira“.

Prema Londonskoj školi za higijenu i tropsku medicinu trenutačno je diljem svijeta u tijeku stotinjak projekata kojima je cilj pronalaženje cjepiva za korona virus, a provodi se i desetak kliničkih ispitivanja.


Iskazujući volju za omogućavanjem nastavka aktivnosti u zemlji na oprezan način, ali “što je brže moguće”, američki je predsjednik bio optimističan u pogledu ekonomskih izgleda.

“2021. će biti nevjerojatna”, kazao je Trump braneći još jednom svoje postupke od početka pandemije korona virusa. U SAD-u je do nedjelje korona virusom zaraženo gotovo 1.200.000 ljudi, a preminulo ih je višše od 68.000.

“Mislim da smo spasili milijune života”, istaknuo je.

Bild.ba

Previous articleOd koronavirusa oboljelo više od 3,5 milijuna ljudi, smrtnost puno veća nego kod gripe
Next articleDanas kreće druga faza popuštanja mjera zaštite od koronavirusa u Hrvatskoj