Tužiteljstvo BiH preuzima predmet i aferu “respiratori”

Screenshot

Na sastanku koji je održan u prostorijama SIPA-ena inicijativu glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH, Gordane Tadić, s dužnosnicima SIPA-e, Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo i Agencije za javne nabave BiH, dogovoren je nastavak aktivnosti u ovom predmetu, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine preuzet će predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u svezi uvoza respiratora iz NR Kine u BiH, koji su koštali oko 10,5 milijuna KM.

Nakon što je Državna agencija za istrage i zaštitu, na temelju svojih ovlasti propisanih Zakonom o sprječavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti, izvršila provjere navoda o nezakonitostima u svezi nabave 100 respiratora iz NR Kine, te nakon ocjene do sada poznatih činjenica, utvrđeno je da u ovom predmetu postoji nadležnost Tužiteljstva BiH, te će daljnje aktivnosti i provjere biti nastavljene i vođene pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

S tim u svezi, Županijsko tužiteljstvo ŽS će Tužiteljstvu BiH tijekom dana dostaviti predmet koji je do sada vođen pod njihovim nadzorom, prenosi HMS.

Bild.ba


Previous articleŠkoro ušao u koaliciju s Hasanbegovićem, nada se i Željki Markić
Next articleFederalni Dom naroda potvrdio koronazakon