U Beogradu održan ogroman prosvjed ispred dnevnog lista koji je objavio intervju s višestrukim silovateljem

Članica pokreta "Ne davimo Beograd" Anđela Ruvidić najavila je kako će ovaj pokret poslati zahtjev Tužiteljstvu

Nekoliko stotina aktivista i građana prosvjedovalo je u srijedu u Beogradu ispred redakcije dnevnog lista “Informer” nakon što je taj list objavio intervju s višestruko osuđivanim silovateljem Igorom Miloševićem.

Okupljeni su tražili da se povuče snimak tog intervjua, objavila je novinska agencija Beta pojasnivši kako su aktivisti i građani najprije blokirali promet u jednoj od beogradskih ulica, nakon čega su došli ispred sjedišta redakcije dnevnoga lista.

Jedna je aktivistica fizički napala urednika lista “Informer” Dragana J. Vučićevića, uslijed čega je došao kordon s više od 20 policajaca koji je bio prisutan sve do kraja prosvjeda.

Predstavnica neformalne feminističke organizacije “Ženska solidarnost” Anđela Kovačević izjavila je za Betu da su se građani okupili zbog nezadovoljstva što je medijski prostor dobio višestruki silovatelj.

– Bilo kakva medijska pažnja koju on trenutno ima nije dobra. Ne treba mu davati medijski prostor, jer se silovatelji predstavljaju kao ‘zle čike iz mraka’, a realnost je da je u više od 90 posto slučajeva to zapravo netko koga žena poznaje, njezin otac, brat, partner, prijatelj, rođak. Čemu retraumatizacija njegovih žrtava – upitala je ona.


Članica pokreta “Ne davimo Beograd” Anđela Ruvidić najavila je kako će ovaj pokret poslati zahtjev Tužiteljstvu da se obustavi dalja proizvodnja lista “Informer”, kao i da će u Parlamentu govoriti o tom problemu.

– Ovaj intervju je izravno suučesništvo u nasilju, jer snimak sadrži opis nasilja. To je izdaja svih žena koje su imale iskustvo muškog nasilja – smatra aktivistica “Ženske solidarnosti” Anita Marković.

Na kraju je poručila kako sigurnost žena mora biti ispred publiciteta i profita, naglašavajući da snimak intervjua mora biti uklonjen jer “dajući prostor nasilnicima i mediji sudjeluju u nasilju”.

Urednik “Informera” Dragan J. Vučićević ranije je za list “Danas” izjavio kako je motiv za objavljivanje tog intervjua bio, kako kaže, novinarstvo.

SOURCEBild.ba
Previous articleObjavljen je popis jako opasnih europskih bjegunaca, tamo su i 3 Hrvata, a ono zbog čega su traženi ledi krv u žilama
Next articlePlenković iz Livna sa skupa podrške HDZ-u: Bilo bi dobro da se držimo fair playa, ovo je zemlja 3 konstitutivna naroda
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments