U Čapljini proglašeno stanje prirodne nepogode

Formirano je i Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta, a u objavi se ističe kako gradske službe danima na terenu saniraju nastalu štetu te utvrđuju stanje na objektima.

Proglašeno je stanje prirodne nepogode nastale uslijed potresa na području Čapljine, izvijestili su u srijedu iz tog grada u kojem je prijavljeno više od 600 šteta.

Odluku je donio gradonačelnik Smiljan Vidić na prijedlog Gradskog stožera Civilne zaštite.

Iz Grada navode kako je u snažnom potresu koji je 22. travnja pogodio Hercegovinu na javnim, gospodarskim, kulturnim, vjerskim, stambenim i drugim objektima pričinjena velika materijalna šteta.

Stoga je stožer Civilne zaštite grada Čapljine donio Odluku o formiranju povjerenstva za popis šteta na prostoru grada, čime je zabilježeno više od 600 prijava.

Nadalje, formirano je i Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta, a u objavi se ističe kako gradske službe danima na terenu saniraju nastalu štetu te utvrđuju stanje na objektima.


Također se navodi kako su posebno oštećene obrazovne ustanove – Osnovna škola Lipanjske zore Višići i Osnovna škola Vladimira Pavlovića u Čapljini, kao i brojni drugi stambeni objekti.

SOURCEFena
Previous articleU Mostaru upriličeno predstavljanje knjige „Bokeljski zagovori“
Next articleVesna Pusić bezobrazno popljuvala Milanovića i njegove ideje
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments