U Hrvatskoj danas 8 žrtava koronavirusa, najviše u jednom danu

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je potvrđeno 39 novih bolesnika, što daje ukupan broj od 1871 bolesnika. Osam je osoba preminulo.

U protekla 24 sata imamo 39 novih bolesnika, što daje ukupan broj od 1871 bolesnika. Testirano je 24.183, a jučer 2539, što je značajno povećanje u odnosu na prethodne dane. Pozitivnih je 7,74%. Od jučer je preminulo osam bolesnika. U KB-u Dubrava dvije muške osobe, u dobi od 55 i 68 godina, u Splitu dvije muške osobe u dobi od 70 i 84 godine te jedna ženska osoba stara 87 godina. U Osijeku ženska osoba u dobi od 88 godina, u Dubrovniku muška osoba u dobi od 84 te ženska osoba starosti 92 godine. Svi preminuli imali su teške i kronične bolesti. Na respiratoru imamo 23 bolesnika, a oporavljenih 709, izvijestio je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš, prenosi HRT.

Prilagodba zdravstvenog sustava

Koronavirus je bio i jest veliki izazov, za sve zemlje, koje su više ili manje razvijene od Hrvatske.

-Ministarstvo zdravstva svakodnevno prati kretanje situacije u RH te poduzimamo žurne mjere za prilagodbu i brzu tranziciju. Određujemo prioritete te tražimo balans između svakodnevnih aktivnosti i odolijevanja ovoj zarazi. Uvest ćemo promjene, a što uključuje i povećanje zdravstvenih postupaka i terapija, prema onima koji su na neki način zbog COVID-19 bili na čekanju, dodaje Beroš.


Rekao je i da je iz Šangaja sletio avion s oko 70 tona zaštitne opreme, a nastavak dolazaka očekuje se i idućih dana.

Bild.ba

Previous articleEuropski centar za kontrolu bolesti: Više od milijun Europljana zaraženo virusom
Next articleDanci pronašli način kako vratiti navijače: Još neviđena metoda gledanja nogometnih utakmica