U Konjicu pokušali zataškati napad na igrača Posušja?

U Konjicu pokušali zataškati napad na igrača Posušja?

U okviru 7. kola Prve lige Federacije BiH nogometaši Posušja danas su na gostovanju u Konjicu kod ekipe Igmana slavili rezultatom 0:1 te upisali nova tri boda. Jedini strijelac na susretu bio je Luka Lučić iz jedanaesterca.

No susret su obilježile nemile scene koje su se dogodile uoči same utakmice.

Naime, od strane pomoćnog trenera Igmana napadnut je igrač Posušja Jure Glavina.

Iako iz Igmana sve demantiraju te da su Posušaci sve željeli iscenirati, iz HŠK Posušja za hercegovina.info kažu kako se napad dogodio.

Uoči utakmice našem igraču najprije je prišao jedan stariji gospodin koji se nešto s njim raspravljao. Nakon toga dotrčao je pomoćni trener Igmana i unio mu se u lice i došlo je do naguravanja. Nakon što se situacija smirila, pri ulasku u svlačionice isti čovjek, pomoćni trener Igmana je skočio na Glavinu pri čemu je naš igrač pao. Tu se nalazio delegat i suci utakmice. Razmišljali smo o tome hoćemo li uopće izaći na teren. Policije i zaštitara u tom trenutku još nije bilo. Delegat je rekao kako možemo i ne nastaviti utakmicu, no, da mi snosimo odgovornost što će reći disciplinska komisija. Kako nije bilo neke teže ozljede našeg igrača odlučili smo igrati. Njihov trener dobio je crveni karton i isključen je sa susreta, iako je i nakon toga bio na brifingu sa sucem, delegatom i kontrolorom utakmice. Nakon toga kod policije smo provjerili je li napisana prijava za ovaj slučaj. Rekli su nam da nisu ništa napisali, jer im je rečeno da se ništa nije dogodilo. Policija je tu trebala biti sat i pol prije utakmice, a nije bila. Hoće li prijavu napisati nije nam poznato. Priča da smo htjeli sve iscenirati da se utakmica ne igra ne stoji. Da nismo mislili igrati ne bi ni dolazili u Konjic, to je smiješno.” , rekli su iz HŠK Posušje za hercegovina.info.

Iz Policijske stanice Konjic za Radio Sarajevo o incidentu su rekli:

“Naša patrola nalazi se na stadionu. Prema našim informacijama, nije točno da je trener Igmana napao nekog igrača već se radi o unutrašnjem obračunu HŠK Posušje. Policija će izvršiti provjere.”

Bild.ba