U mostarskoj ‘covid bolnici’ umrla žena iz Mostara: 32 pozitivnih u HNŽ-u

U mostarskoj ‘covid bolnici’ umrla žena iz Mostara: 32 pozitivnih u HNŽ-u

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar preminula je žena iz Mostara rođena 1966. godine, a u protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske županije zabilježeno je 32 pozitivnih na koronavirus.

Na bolničkom liječenju trenutno je 58 bolesnika, od kojih je 12 na invazivnoj i 4 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirano je 6, a otpuštena su 4 pacijenata.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB-a testirano je 457 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 32, i to: 11 iz Mostara, sedmero iz Čitluka, troje iz Konjica, petero iz Prozora-Rame, po dvoje iz Stoca i Čapljine te po jedno iz Neuma i Jablanice.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 136 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 1648 rješenja. Ukupno je izdano 36421 rješenje, stoji u današnjoj informaciji Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije.

Bild.ba