U Mostaru zbog gužvi za cijepljenje došlo do verbalnih ispada i prijetnji zdravstvenim djelatnicama

Dom zdravlja Mostar nastavlja s cijepljenjem prioritetnih grupa, odnosno osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika svakim radnim danom u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače, a iz te zdravstvene ustanove apeliraju na građane da poštuju svoj termin kako ne bi stvarali nepotrebne gužve.

Također, postoje ljudi mlađe dobne skupine koji su imuno kompromitirani pacijenti, dijalizni, kronični i onkološki i koji radi toga, stječu prvenstvo cijepljenja na preporuku svog obiteljskoga liječnika – kazala je Feni glasnogovornica Doma zdravlja Mostar Ines Popovac.

Po njezinim riječima, do sada je okvirno prvom dozom procijepljeno 4.000 pacijenata dok je drugu dozu primilo više od 2.000 građana Mostara.

Naši građani se cijepe uglavnom onim vrstama cjepiva koje naša država nabavlja putem Covax programa, a riječ je o cjepivima Pfizer i AstraZeneca, pa i Sinopharm. Kad dođu na red za cijepljenje građani ne biraju – kaže Popovac. Ona je ovom prilikom također apelirala na pacijente da poštuju svoj termin za cijepljenje te da ne stvaraju nepotrebne gužve.

Ne naručujemo sve pacijente u isto vrijeme. Međutim, svi dođu u 8 sati i tako stvaraju nepotrebnu gužvu. Stoga, apeliramo na naše sugrađane da poštuju svoj red za cijepljenje koje je dragovoljno, a ne obvezno. Tko se ne želi cijepiti, ne mora. Za sve one koji dođu, molimo da poštuju vrijeme i da strpljivo čekaju svoj red – poručila je glasnogovornica Doma zdravlja.


Zbog stvaranja nepotrebnih gužvi, kaže, kako su sredinom tjedna imali neugodnu situaciju kada je došlo i do verbalnih ispada, pa čak i prijetnji zdravstvenim djelatnicama.

Zbog toga se stvorio pritisak na naše djelatnike koji su, ionako, pod stresom i koji su vrlo razočarani takvim ponašanjem svojih sugrađana – ustvrdila je Popovac.

Bild.ba

Previous articleOdlične vijesti: HNŽ danas bez novozaraženih
Next articleDetaljne informacije i pravila za putovanje u Hrvatsku