U Neumu teška situacija, svo ljudstvo na požarištu, i dalje je potreban kanader

Očekuje se pomoć helikoptera OS BiH. I dalje postoji potreba za kanaderom, navodi se u izvješću Operativnog Centra.

Foto: BHRT

Situacija na požarištu u Neumu je teška. Sve raspoloživo ljudstvo i tehnika su na terenu, a sudjeluju i lokalni dragovoljci. Trenutno nema vatrogasaca iz susjednih općina, izvjestio je u četvrtak ujutro Operativni centar Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Gori šire područje planine Žaba, te teren između sela Zelenikovac, Žukovice i Drijen. Trenutno nije ugroženo stanovništvo i objekti. Situaciju pogoršavaju vjetar i nepristupačnost terena, no promet zasad nije obustavljen.

Očekuje se pomoć helikoptera OS BiH. I dalje postoji potreba za kanaderom, navodi se u izvješću Operativnog Centra.

Iz PVP Konjic doznaje se da je požar na Borcima i dalje aktivan od srijede navečer. Vatra je zahvatila mladu borovu šum, a od sinoć ponovno gori šuma u Glavatičevu. Na obje lokacije teren je miniran.

Za sada na tom požarištu nije potreban angažman helikoptera OS BiH, navode iz PVP Konjic.


Na području Mostara, Čapljine i Čitluka u protekla 24 sata uglavnom su zabilježeni požari u kojima je gorjela trava i nisko raslinje, i svi su lokalizirani.

SOURCEFena
Previous articleBarunica Arminka Helić ima u javnim istupima rukopis SDA i drugih probošnjačkih stranaka iz BiH s elementima nacional-šovinizma prema Hrvatima
Next articleKrvoproliće kod Gruda: Muškarac upao na feštu i pucao iz automatske puške, ima ubijenih
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments