U ponedjeljak “postupan nastavak” radova na Notre-Dameu u Parizu

Radovi na obnovi katedrale Notre-Dame u Parizu koji su bili prekinuti zbog pandemije koronavirusa, postupno se nastavljaju u ponedjeljak, priopćila je u četvrtak javna ustanova zadužena za obnovu katedrale teško oštećene u požaru u travnju 2019.

“U okviru postupnog nastavka radova od ponedjeljka pazio sam da se primjenjuju prilagođene mjere i postupci kako bi se zajamčilo poštovanje ograničenja i društvenog distanciranja“, ističe u priopćenju Jean-Louis Georgelin, voditelj obnove, prenosi Hina.

“Tri faze” su predviđene od ponedjeljka, “s povećanjem broja radnika tijekom čitavog svibnja”, dodaje ta javna ustanova.

Prvo će se “vratiti u funkciju osnovni uvjeti na gradilištu”, zatim će se pristupiti “nastavku i završetku radova” u vezi s “novim uređajima za dekontaminaciju” i na kraju dolaze “složeni radovi na osiguravanju”, skidanje oštećene građevinske skele i montaža “skele za skidanje orgulja”.

Radnici će nositi maske, imat će na raspolaganju raspršivače dezinficijensa i bit će im osigurani obroci, navodi ustanova.


U prigodi prve obljetnice požara 15. travnja francuski predsjednik Emmanuel Macron potvrdio je prvotni plan o završetku obnove za pet godina.

I prije zatvaranja gradilišta zbog koronavirusa radovi su ljetos nakratko bili prekinuti radi poboljšanja zaštite radnika od olova.

Bild.ba

Previous articleCvijanović: Oko 10. svibnja moguće ukidanje izvanrednog stanja u RS
Next articleNapetost na Bliskom istoku i ograničena opskrba podigle cijene nafte