U Španjolskoj uhićen Ado Alagić, optužen je za ratni zločin kod Čapljine

Uhićenje Alagića je izvršeno u Španjolskoj 15. rujna i trenutačno se nalazi u pritvoru.

Foto: Policija

U Barceloni je uhićen Ado Alagić zvani Lav koji je u BiH optužen za mučenje zatvorenika u logoru Gabela kod Čapljine 1993. godine gdje je bio zadužen za čuvanje logoraša, .

Španjolska nacionalna policija uhitila je u Barceloni Adu Alagića zvanog Lav, 61-godišnjeg državljanina BiH, za kojim je bila raspisana međunarodna tjeralica zbog optužbi u umiješanost u ratne zločine tijekom rata u BiH,, točnije za mučenje zatvorenika u logoru Gabela kod Čapljine, javlja Klix.ba.

Španjolska policija ga je tražila od veljače, kada je za njim raspisana tjeralica iz Bosne i Hercegovine.

Alagića u BiH čeka suđenje za zločine u logoru Gabela 1993. godine kod Čapljine, njegovog rodnog mjesta. Konkretno, za njim se traga zbog kaznenog djela mučenja u logoru u kojem je bio zadužen za čuvanje, službeno je priopćeno iz policije.

Uhićenje Alagića je izvršeno u Španjolskoj 15. rujna i trenutačno se nalazi u pritvoru.


Lociran je u Barceloni, a tijekom boravka u Španjolskoj je koristio lažni identitet. Policija procjenjuje da je u Španjolskoj živio više od godinu dana. Vlasti su Alagiću pokušavale suditi od 2017. godine, no on je bio nedostupan pravosudnim organima u BiH.

SOURCEBild.ba
Previous articleSuljagić: Plenković je budala, a Milanović budala i gad. Za izborni zakon će morati poslati brigade u BiH i prolijevati krv
Next articleJeste li znali da je ovo najveći hrvatski grad? Ne, nije Zagreb…
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments