Udruga specijalne policije HBŽ-a uputila apel za pomoć obitelji Perić

Udruga specijalne policije
Udruga specijalne policije uputila apel
Udruga specijalne policije
Udruga specijalne policije uputila apel

Udruga specijalne policije Hercegbosanske županije uputila je apel za pomoć u izgradnji kuće branitelja Mate Perića.

Naime, obiteljska kuća u mjestu Guber pored Livna koja je izgorjela u požaru 29. studenoga ove godine, a u kojoj je živio hrvatski branitelj i policajac Mate Perić Aćo i njegova nezaposlena supruga sa sedmomjesečnim sinom, u petak je građevinskom mehanizacijom potpuno srušena.

Nakon što su ostali bez krova nad glavom, obitelj Perić privremeno je našla utočište kod Matinog brata Stipe Perića, u naselju Donji Rujani kod Livna.

U razgovoru za Fenu, Stipe Perić je kazao kako je Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata Livno uz suglasnost koordinacije braniteljskih udruga HVO-a Hercegbosanske županije odmah pokrenula humanitarnu akciju da se pomogne bivšem branitelju i djelatniku MUP- a HBŽ-a u obnovi obiteljske kuće.

Po njegovim riječima, stručnjaci su utvrdili da se na postojećoj izgorenoj kući ne mogu više obavljati nikakvi građevinski zahvati te da je potrebno ukloniti a na njezinim temeljima izgraditi novu, što je danas jednim dijelom i učinjeno.


Nakon što je livanjska građevinska tvrtka G&M SEMREN d.o.o. srušila i odvezla sav materijal na otpad, Perić je kazao kako se nada da će izgradnja nove kuće krenuti na proljeće.

“Obitelj je prezadovoljna odzivom građana i donacijama koje pristižu s prostora BiH i Hrvatske tako da se na proljeće starta s početkom izgradnje nove kuće”, kazao je Stipe Perić, istaknuvši pritom veliku pomoć koju su stanovnici mjesta Guber pružili svom sumještaninu.

Izrazio je nadu da će do početka prvih radova biti osigurana i prikupljena sva potrebna sredstva.

Udruga specijalne policije Hercegbosanske županije uputila je i javni apel za pomoć obitelji Perić s porukom da se ponovo pokaže koliko je veliko ljudsko srce u mjesecu došašća, darivanja i zajedništva.

Novčani prilozi mogu se uplatiti na račun:

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata Livno, Splitska b.b. Livno

Svrha uplate: “Za  pomoć obitelji Perić”

Tekući račun: 338 150 228 111 4562 UniCredit Bank d.d. Splitska bb Livno

Devizni račun: IBAN: BA393381504889677265, SWIFT: UNCRBA22 kod UniCredit bank d.d.

Svi ostale vrste pomoći u vidu građevinskog materijala, stolarije, keramike i sanitarija mogu se dogovoriti s obitelji Perić na broj: Stipe Perić +387 63 096 119.

Fena

Previous articleSvi sarajevski mitraljezi okrenuti su prema Mostaru
Next articleS Kurzom nema labavo: Stiže još tvrđi lockdown u Austriji