UEFA pružila šansu Željezničaru unatoč koronavirusu

UEFA pružila šansu Željezničaru unatoč koronavirusu

Foto: Sportsport.ba

UEFA je odlučila da se odgođeni susret prvog pretkola Europa lige između Maccabija iz Haife i sarajevskoga Željezničara igra ponovo u Izraelu.

Prema toj odluci koja je dostavljena klubovima, utakmica se treba odigrati do 12.rujna, a klubovi su dužni dogovoriti datum i satnicu.

I dok većina sarajevskih medija ocjenjuje kako je odluka Uefe poštena jer se u prigodama masovnije zaraze često utakmica registrirala rezultatom 3-0 protiv kluba čiji su igrači pozitivni, Željezničar će, kako u subotu prenosi portal Klix.ba, uložiti žalbu na ovu odluku i još jednom zahtijevati da se meč odigra na neutralnom terenu.

Susret je odgođen zbog pet pozitivnih testova koji su obavljeni u Izraelu. Zanimljivo je kako su dva od tih pet nogometaša negativni nakon što su u petak u Sarajevu obavili testiranje. Kako je službeno objavljeno, uprava “Plavih” s Grbavice je u petak dostavila Uefi obavljene testove u proteklih pet dana.

Odluku o odgađanju utakmice koja se trebala igrati u četvrtak donijelo je izraelsko ministarstvo zdravstva nakon što su u srijedu ujutro testirali sve nogometaše, članove stručnoga stožera i dužnosnike Željezničara koji su doputovali u Haifu, a testovi su pokazali pet pozitivnih odgovora. Izraelci su smatrali kako situacija nije dovoljno sigurna da se igra utakmica te su zahtijevali deportaciju Željine ekspedicije iz Izraela, što je na koncu i učinjeno.

Bild.ba