UEFA uputila snažnu preporuku za dovršetak svih domaćih natjecanja

Europski nogometni savez (UEFA) održao je videokonferenciju s predstavnicima svih 55 nacionalnih saveza, na kojem je predstavljeno nekoliko opcija kalendara za reprezentativna i klupska natjecanja.

Foto: rfi.fr

Savezima je upućena snažna preporuka da se ovosezonska natjecanja pokušaju privesti kraju kad se stvore uvjeti za nastavak natjecanja koje je prekinuto zbog širenja pandemije izazvane novim koronavirusom.

Čelnici UEFA-e jasno su dali do znanja kako žele da se sva nacionalna prvenstva i kup natjecanja odigraju, a ne otkazuju, a isti stav imaju i prema dovršavanju Lige prvaka i Europske lige. Ipak, UEFA je omekšala prijašnji tvrdi stav prema državama u kojima bi natjecanja bila prekinuta i ostala nedovršena, prenosi Hina.

“Upućena je snažna preporuka za dovršetak domaćih natjecanja, no neki će se iznimni slučajevi, ako će ih biti, razmatrati onda kad budu postavljeni uvjeti za plasman u europska natjecanja”, stoji u službenom priopćenju UEFA-e.

Razgovaralo se i na temu Uefinog programa HatTrick, pri čemu je UEFA naglasila svoj čvrst stav da isplate savezima budu izvršene prema planiranom tijeku.

U četvrtak će biti održan sastanak Izvršnog odbora UEFA-e na kojem će se donositi odluke vezane za spomenute teme.

Bild.baKomentari

Next Post

Prvi slučaj covida-19 u Tomislavgradu, nije povezan sa žarištem u Livnu

Uto tra 21 , 2020
U protekla 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar testirano je 17 uzoraka s područja Hercegbosanske županije (HBŽ) na prisustvo virusa SAR-CoV-2 od kojih je jedan bio pozitivan, i to iz Tomislavgrada. Protekla tri dana nije bilo novih slučajeva covida-19 u HBŽ u kojoj je do sada evidentirano ukupno 35 […]