Uhićeni za namještanje izbora u Srebrenici pušteni na slobodu

Uhićeni za namještanje izbora u Srebrenici pušteni na slobodu

Tri osobe koje su jučer uhićene u akciji SIPA-e zbog sumnje za izborne nepravilnosti tijekom održanih lokalnih izbora u Srebrenici, kako je potvrđeno za Avaz, puštene su jutros na slobodu.

Razlog je taj što Tužiteljstvo nije tražilo mjere zabrane i pritvora za uhićenu trojku. Riječ je o funkcionerima SDP-a u Srebrenici Begi Bektiću, Muameru Sandžiću i Enveru Hamziću.

Podsjećamo, SIPA je jučer izvršila pretrese na pet lokacija u Srebrenici, među kojima su dvije obiteljske kuće, zgrada Općine i jedno biračko mjesto, te na jednoj lokaciji u Tuzli.

Bektić, Sandžić i Hamzić su osumnjičeni da su počinili kaznena djela udruživanja radi izvršenja kaznenog djela pripremanje kaznenog djela krivotvorenja isprave i nedozvoljeno korištenje osobnih podataka, te kršenje biračkog prava.

Nakon sto su u prostorijama SIPA-e ispitani u svojstvu osumnjičenih te prestanka razloga za policijsko zadržavanje , dana 2.12.2020 godine osumnjičena lica su puštena na slobodu. Sipa će u narednom periodu Tužiteljstvu BiH protiv osumnjičenih dostaviti izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršiocu – rekao je Luka Miladinović glasnogovornik SIPA-e.

Bild.ba