Uhićeno preko 70 prosvjednika u Beogradu, među njima i nekoliko stranaca

Izvor: Mediji

Tijekom prosvjeda u Beogradu u petak navečer ozlijeđeno je 14 policajaca i 19 prosvjednika, a uhićen je 71 demonstrant, među kojima ima i državljana Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Tunisa, priopćio je u subotu direktor srbijanske policije Vladimir Rebić.

– Ušli su u Srbiju koja im je pružila gostoprimstvo, ali oni su došli da ruše i napadaju policiju – rekao je Rebić i najavio da će protiv uhićenih narednih dana biti proveden pravosudni postupak.

Ozlijeđeni deseci policajca, više od stotinu ih tražilo pomoć liječnika.

Ravnatelj policije priopćio je da su za četiri večeri prosvjeda ozlijeđeni deseci policajaca, a da ih je 130 moralo zatražiti liječničku pomoć.

U tijeku su, kako je rekao, operativne aktivnosti, pregledi video-nadzora i snimki s prosvjeda kako bi bili identificirani i napadači na novinare, fotoreportere i snimatelje, među kojima je najmanje troje teže ozlijeđeno u napadima demonstranata i policije, unatoč tome što su se identificirali press iskaznicama.

Hitna služba zbrinula je 19 ozlijeđenih, od kojih je osmero upućeno u Vojno-medicinsku akademiju, a 11 u Urgentni centar. Pretpostavlja se da je lakše ozlijeđenih bilo nekoliko desetaka, ali im nije bila potrebna liječnička pomoć.

Prosvjedi u petak navečer, četvrti po redu, počeli su mirno, a neredi su počeli oko 21 sat pokušajem stotinjak agresivnih prosvjednika da uđu u zgradu Skupštine Srbije, nakon čega je intervenirala policija.

Uslijedilo je kratko zatišje, a potom su napadi na policiju nastavljeni, da bi uz pojačanje i angažiranje žandarmerije i policijskih vozila “Hummer”, rastjerivanje prosvjednika potrajalo do poslije ponoći.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u petak navečer iz Pariza, komentirajući prosvjede u Beogradu i još nekoliko gradova Srbije, da nasilnici neće pobijediti te da će ih većina biti uhićena.

Vučić je rekao kako se građani ne bi trebali brinuti zbog prosvjeda, naglasivši da će Srbija pokazati da je demokratska država, apelirajući da se zbog koronavirusa ne ide na prosvjede.

Bild.baKomentari

Next Post

Biskup Palić: Poznat mi je povijesni hod našega naroda u Hercegovini i sve njegove kušnje

Sub srp 11 , 2020
„Gospodin nam svojom blagonaklonošću pokazuje stazu života.“