Ukinuta zabrana kretanja u Zapadnohercegovačkoj županiji

Ukinuta zabrana kretanja u Zapadnohercegovačkoj županiji

Foto: Jabuka/Dnevnik.ba

Stožer civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) donio je odluku o stavljanju izvan snage Zapovijedi o zabrani napuštanja mjesta prebivališta u ZHŽ-u.

Zapovijed je ukinuta kao rezultat poboljšanja epidemiološke situacije, stoji u priopćenju za javnost iz Stožera civilne zaštite ZHŽ-a te se dodaje da će Stožer nastaviti pratiti stanje i daljnje odluke donositi sukladno razvoju situacije.

-Odluku u tom smjeru planirali smo donijeti u subotu, ali s obzirom na to da je Hercegovačko-neretvanska županija to učinila već danas, i mi smo se odlučili na isti potez s obzirom da su naše dvije županije dosta povezane u infrastrukturnom smislu – izjavio je za Fenu predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić.

Iz Stožera civilne zaštite ZHŽ-a podsjećaju da su i dalje na snazi mjere zabrane kretanja osobama starijima od 65 godina i mlađima od 18 godina te da će u sljedećim danima policija postrožiti kontrole osoba koje se nalaze u samoizolaciji, kao i kontrole zabrane kretanja građana od 20 do 5 sati ujutro.

Bild.ba