Ukrajinci opkolili tisuće ruskih vojnika u ključnom gradu: “Neki se predaju, ima dosta ubijenih i ranjenih”

"Ruske grupacije u području Limana su okružene", kazao je Serhij Čerevatij, glasnogovornik ukrajinskih snaga na istoku zemlje.

Ilustracija: Arhiva

Ukrajina je opkolila tisuće ruskih vojnika u istočnom gradu Limanu, ključnom za rusku vojsku, a operacija je još u tijeku, objavio je u subotu glasnogovornik ukrajinske vojske.

Zauzimanje grada, koji je Rusija koristila kao logističko i transportno središte za svoje operacije na sjeveru regije Doneck, predstavljalo bi značajan udarac planovima Kremlja da zauzmu cijeli Donbas.

“Ruske grupacije u području Limana su okružene”, kazao je Serhij Čerevatij, glasnogovornik ukrajinskih snaga na istoku zemlje.

“Liman je važan jer je to sljedeći korak prema oslobađanju ukrajinskog Donbasa. To je prilika da se ide dalje do Kremine i Sjeverodonecka, a i psihološki je to vrlo važno”, dodao je.

Rusi su u Limanu imali 5 do 5 i pol tisuća vojnika, ali se broj okruženih postrojbi možda smanjio zbog žrtava i pokušaja nekih ruskih vojnika da se probiju iz okruženja, kazao je Čerevatij.


Istaknuo je da ruske postrojbe neuspješno pokušavaju probiti okruženje.

“Neki se predaju, imaju dosta ubijenih i ranjenih, ali operacija još nije gotova”, rekao je.

SOURCEHINA
Previous articleJutarnji list o uvozu ruske nafte: Srbija se spašava preko Hrvatske
Next articleSnažna eksplozija u Splitu. Ima ozlijeđenih, prevezeni su u bolnicu…
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments