Unatoč zatvorenoj cesti: Dva mladića krenuli ka Blidinju, pa ih spašavali GSS-ovci

Ali, kako obično, biva noć  donosi pravu malu dramu koja je i ovaj put na kraju sretno završila.

Foto: GSS Široki Brijeg

Dogovoreno druženje ekipe iz GSS Široki Brijeg se poklopilo sa najavom lošeg vremena. Sitnih problema je bilo već tijekom subote, par izvlačenja neadekvatno pripremljenih izletnika koji na snijeg dođu bez osnovne opreme ali to je bilo uz put pa se na brzinu sredilo. Ali, kako obično, biva noć  donosi pravu malu dramu koja je i ovaj put na kraju sretno završila.

“Iako je cesta iz pravca Rakitna bila zatvorena, dva momka su se ipak krenula probijati ka Blidinju. Na žalost uspijeli su doći malo ispod križa i dalje se nije dalo. Na sreću bili su pribrani pa su kontaktirali poznanicu koja je uspjela dobiti naše članove i u 04:00 je 6 naših članova krenulo ka njima. Jaki udari vjetra, smetovi tako da su se cijeli sat vremena probijalo do Barzonje i na žalost ni sa terencom nisu mogli dalje”, navode iz GSS-a.

“Uz put je bilo još par napuštenih automobila. Jedan od navedenih mladića kada je vidio reflektore se pješice spušta do naše ekipe, a do drugoga ekipa stiže u 05:25. Svi se zajedno do našeg terenca vraćaju u 06:10 te je uslijedilo probijanje ka Risovcu. Nećemo puno pametovati, ovo je sve super završilo ali još jednom možemo ponoviti, poštujte upute, jer planina ne prašta”, rekli su iz GSS Široki Brijeg.

SOURCEBild.ba
Previous articleSoftić: Postoji mogućnost da SDA napusti pregovore
Next articleAndrija Jarak, nova zvijezda RTL-a: Dobivam pisma iz Remetinca. Nisu ljubavna, ali nisu ni daleko
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments