USKRSNA PORUKA PAPE | Misli uputio bolesnima i umrlima od koronavirusa, poslao posebno upozorenje EU

Spomenuo je izazov koji je pred Europskom unijom.

Papa Franjo u uskrsnoj poruci svoje je misli uputio svima pogođenima covidom, “bolesnima”, “umrlima” i njihovim obiteljima, pozvao je svijet da ušutka oružje, ublaži sankcije i otpiše dugove siromašnim državama kako bi se suprotstavile epidemiji, a posebno je upozorio Europsku uniju.

Svijet zahvaćen pandemijom, koja stavlja našu veliku ljudsku obitelj na golemu kušnju, pozvao je da na to iskušenje odgovori zaraznom nadom.

U svojoj uskrsnoj poruci “Urbi et Orbi” papa Franjo je pozvao na ublažavanje međunarodnih sankcija i velikodušno smanjenje duga zemljama u razvoju, piše Hercegovina.info, kako bi se svim državama pomoglo u suočavanju s posljedicama pandemije koronavirusa.

Neka se međunarodne sankcije ublaže jer upravo one otežavaju zemljama kojima su nametnute da na primjeren način pomognu svojim građanima, poručio je papa Franjo.


I neka sve nacije budu u mogućnosti da zadovolje svoje trenutačno najveće potrebe na način da im se smanji, a možda i oprosti, dug koji opterećuje ravnotežu vrijednosti najsiromašnijih naroda, dodao je Papa.

Spomenuo je i “epohalni izazov” koji je pred Europskom unijom, pozvavši tu instituciju da ne izgubi prigodu za nastavak iskazivanja solidarnosti, okrećući se inovativnim rješenjima te je pozvao na okončanje svih ratova, terorističkih napada i patnji u cijelome svijetu.

Bild.ba

Previous articleZvijezda filmova o Harryju Potteru uskoro će postati otac
Next articleOvo je najljepša Uskršnja čestitka koju ćete pročitati ove godine