Uvažiti preporuke gospodarstvenika koji trpe negativne posljedice epidemije

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović održao je danas video sastanak koordinacije s dužnosnicima HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti Federacije BiH i predsjednicima županijskih Vlada.

Održani sastanak fokusirao se na razgovor o ekonomskim temama i zakonima za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica su trenutni izazov i prijetnja gospodarstavu, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Istaknuta je potreba nastavka daljnjeg koordiranja svih aktivnosti kao i žurno parlamentarno djelovanje, kako bi se donijele odluke i zakoni koji će u dovoljnoj mjeri pomoći saniranju proračuna i gospodarstvu u cjelini. Zakon o ublažavanju ekonomskih posljedica mora uvažavati i preporuke gospodarstvenika koji trpe negativne posljedice epidemije.

Vlada Federacije BiH, također mora uvažavati primjedbe županija, općina i gradova. Teret krize kojoj je izloženo gospodarstvo mora uključivati sve razine vlasti, te donijeti potrebne mjere za pomoć gospodarstvu. Naglašeno je važnim provesti rebalans proračuna, kako bi se omogućilo oživljavanje gospodarstva i nadvladavanju problema nakon ove krize.


Raspodjela sredstava pomoći sa viših razina vlasti mora uključivati sve niže razine vlasti te mora biti zasnovana na stvarnim potrebama svih lokalnih zajednica. Transfer nižim razinama vlasti iz Vlade Federacije BiH sadržajno mora biti prilagođen potrebama ublažavanja posljedica u zdravstvu i gospodarstvu kao i zaštiti obrazovnih, kulturnih, sportskih i drugih institucija, kako bi u budućnosti mogle funkcionirati, zaključeno je na sastanku.

Bild.ba

Previous articleHNŽ | Preko tisuću ljudi dobilo otkaz u travnju
Next articleVictoria Beckham otpustila 25 radnika