Vatikan osudio teroristički napad u Francuskoj

Vatikan je danas osudio napad u kojem je troje ljudi izgubilo život u crkvi u Nici u Francuskoj, navodeći da terorizam i nasilje nikada nisu rješenje.

“Današnji napad zasijao je smrt u mjestu ljubavi i utjehe, domu Gospodnjem”, rekao je glasnogovornik Matteo Bruni u izjavi, prenio je Reuters.

“To je trenutak bola u vremenu zbunjenosti. Terorizam i nasilje nikada ne mogu biti prihvaćeni”, rekao je on, dodavši da je papa Franjo obaviješten i da se moli za žrtve. Papa se nadao da će francuski narod “zajedničkim snagama odgovoriti na zlo tako što će činiti dobro.”

Pored Vatikana, tursko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da najoštrije osuđuje smrtonosni napad nožem u francuskom gradu Nici.

U priopćenju, ministarstvo navodi da je Turska solidarna s francuskim narodom protiv nasilja i terorizma, javio je BBC.

Osim Turske, Velika Britanija je također pokazala solidarnost s Francuskom.

Britanski premijer Boris Johnson rekao je da njegova zemlja stoji rame uz rame s Francuskom nakon što je napadač odrubio glavu jednoj ženi i ubio još dvije osobe u crkvi u Nici.

“Bio sam zaprepašten kad sam jutros čuo vijesti iz Nice o barbarskom napadu na baziliku Notre-Dam”, napisao je Johnson na Twitteru, na engleskom i na francuskom jeziku, prenosi Associated Press.

“Naše misli su sa žrtvama i njihovim obiteljima, a Velika Britanija čvrsto stoji uz Francusku u borbi protiv terora i netolerancije”, piše Johnson.

Britanski ministar vanjskih poslova Dominic Raab je u svojoj izjavi naveo da Britanija pruža “svu podršku francuskom narodu u kaznenom gonjenju odgovornih za ovaj zastrašujući napad”.

FenaKomentari

Next Post

Srbija: 1384 oboljelih, šest preminulih

Čet lis 29 , 2020
U Srbiji je od koronavirusa u posljednja 24 sata oboljelo još 1.384 osobe, što je najveći broj oboljelih u jednom danu od početka pandemije, a šest osoba je preminulo, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo zdravlja. Testirano je 9.457 osoba, ukupno 1.318.096 koje su ispunjavale kriterije definicije slučaja. Na bolničkom liječenju […]