Velike poplave zadesile Australiji, voda mjestimično i preko dva metra, vlasti strahuju da smirivanja neće biti ni u idućim danima

Meteorolog Jonathan How rekao je za ABC da je u selu Menangle, oko 70 kilometara jugozapadno od Sydneya, razina rijeke već dosegla 16,5 metara

Foto: Twitter

Velika područja najvećeg australskog grada u nedjelju su se našla pod vodom zbog obilnih padalina koje su u nižim područjima uzrokovale ozbiljne poplave – u nekim predgrađima razina vode dosegla je 1,5 metar.

Služba za hitne slučajeve države Novog Južnog Walesa preporučila je evakuaciju stanovnicima nekoliko područja upozoravajući da kiša neće stati barem do ponedjeljka.

Mediji javljaju da je na području Sydneya od početka mjeseca već palo četiri puta više kiše no što inače padne tijekom cijelog srpnja.

Australska meteorološka služba upozorila je da bi razina vode u regiji mogla porasti barem toliko koliko je bila u ožujku, kada su veliki dijelovi istih područja grada doživjeli ozbiljne poplave.

Navode da se voda preko brane Warragamba već prelila.


Meteorolog Jonathan How rekao je za ABC da je u selu Menangle, oko 70 kilometara jugozapadno od Sydneya, razina rijeke već dosegla 16,5 metara, što je malo ispod rekorda od 16,8 metara dosegnutog u travnju 2022.

SOURCEHina
Previous articleBiskup Palić uveo velike promjene u crkvi u Hercegovini, pogledajte neka od “kadrovskih rješenja”
Next articleOrban o temi koja muči mnoge u Bosni i Hercegovini: Nastavit ćemo borbu uz Austrijance, Slovence, Hrvate…
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments