Vidović Krišto napala medije jer propagandno i jednostrano izvještavaju o korona virusu!

Izvor: FaH
Foto: Fah

Saborska zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto optužila je u petak medije, pogotovo javne, za propagadno i jednostrano izvještavanje o korona virusu, jer ne otvaraju prostor stručnjacima koji ukazuju na pogreške i loše odluke Stožera civilne zaštite.

Vidović Krišto je na konferenciji za novinare ispred Sabora upozorila na “propagadno, jednostrano izvještavanje i informiranje hrvatskih medija, napose javnih, što je kršenje zakona” i zatražila otvaranje prostora stručnjacima “s relevantnim obrazovanjem i potrebnim referencama, koji argumentirano i na temelju činjenica ukazuju na pogreške, propuste i loše odluke Stožera civilne zaštite, koje su na štetu građana”.

Ustvrdila je da su stručnjaci koji ne sudjeluju u “propagandnom djelovanju Stožera” nestali iz mainstream medija. “Ako je sve što radi Stožer s medicinske i pravne strane u skladu s medicinskom znanošću i hrvatskim zakonima, zašto se vladajući boje otvoriti ravnopravnu raspravu u hrvatskom javnom i medijskom prostoru na dobrobit svih”, upitala je Vidović Krišto.

Kazala je da niz zakona obvezuje hrvatske medije, pogotovo javne, da cjelovito informiraju javnost, zbog čega je zatražila ostavke glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića i ravnateljice Hine Branke Gabriele Vojvodić.

Vidović Krišto pozvala je hrvatske građane da se jave na mail adresu [email protected], ako žele besplatno savjetovanje uz zajamčenu diskreciju.


Specijalistica interne medicine Lidija Gajski rekla je da korona kriza nije trivijalna i periferna tema već fenomen koji značajno utječe na život svih.

“Stoga zahtijevamo da hrvatska sredstva priopćavanja odmah prestanu raditi protuustavno i protuzakonito, prestanu širiti jednoumlje i propagandu te otvore medijski prostor stručnjacima s drugačijim mišljenjem, pa neka javnost prosudi”, kazala je Gajski, dodavši da se to posebno odnosi na HRT. 

Traže emisiju u kojoj će se sučeliti stručnjaci s različitim mišljenjima, a ako se tom zahtjevu ne udovolji traže od Sabora smjenu sadašnjeg ravnatelja HRT-a i postavljanje novog koji će tu medijsku kuću voditi na “ustavan i zakonit način”.

Predstojnik Zavoda za organsku kemiju Valerije Vrček ustvrdio je da su učionice pretvorene u “kemijske čistionice”, što je besmisleno i opasno. Pozvao je da se djecu oslobodi nošenja maski te da im se dopusti da se “igraju i prljaju”, jer nošenje maski ponižava njihovo djetinjstvo i roditelje.

Imunolog Srećko Sladoljev ustvrdio je da se kod informiranja o korona virusu ne radi o cenzuri govora već “cenzuri pameti”. Mediji ga, kaže, izbjegavaju iako se u tom području dobro snalazi. Sudionici konferencije nisu željeli na kraju odgovarati na pitanja novinara, poručujući im da ih pozovu u svoje emisije da tamo odgovaraju na pitanja.

“Tada ćemo znati da je prestala cenzura. Sada nećemo jer prosvjedujemo protiv cenzure”, objasnila je Vidović Krišto pred desetak predstavnika medija koji su došli popratiti konferenciju.

Bild.ba

Previous articleMessi donio odluku napušta li ili ostaje u Barci
Next articleTrump, Vučić i Hoti potpisali sporazum Srbije i Kosova