“Vjerojatno najbogatiji” hercegovački gospodarstvenik prodao udio u sarajevskoj firmi za 4,5 milijuna KM

Violeta je u vlasništvu Petra Ćorluke, vjerojatno najbogatijeg Hercegovca. Ćorluka je za ove dionice dobio oko 4,5 milijuna KM, prema izračunu BiznisInfo.ba.

Foto: Fena

Tvrtke Violeta, Denix i Bony prodale su svoje udjele u firmi TP Distributivni centar Sarajevo za ukupno 9,5 milijuna KM.

Ove firme zajedno su držale nešto preko 50 posto udjela u TPDC-u, a nakon prodaje nijedna od njih više nema dionica ove firme, izvještava BiznisInfo.ba.

Bingo Tuzla ima 43 posto dionica sarajevske firme (stanje prije spomenute transakcije). Još uvijek nije poznato tko je kupac udjela, odnosno je li Bingo preuzeo većinski paket.

Ono što se zasad zna, je da je Violeta iz Gruda prodala svoj cjelokupan udio koji je iznosio 80.342 dionica ili 24,5 posto od ukupnog broja dionica.

Violeta je u vlasništvu Petra Ćorluke, vjerojatno najbogatijeg Hercegovca. Ćorluka je za ove dionice dobio oko 4,5 milijuna KM, prema izračunu BiznisInfo.ba.


Novac će mu sigurno dobro doći za mnogobrojne druge investicije koje provodi i planira. Nedavno je preuzeo čapljinsku Lastu koja sada radi punom parom, a investira i u turističku djelatnost te konstantno širi kapacitete Violete.

Denix iz Srebrenika prodao je svoj udio od 65.585 dionica ili oko 20 posto. Bony iz Tuzle je prodao svojih 21.315 dionica ili 6,49 posto.

Podsjetimo da je Bingo nedavno objavio ponudu za preuzimanje svih dionica po cijeni od 27 KM po dionici, ali su to dioničari odbili. Transakcija je obavljena po cijeni od 56,52 KM po dionici.

Tvrka TP Distributivni centar Sarajevo izgradila je ove godine novi logističko-distributivni centar. Objekt u Sarajevu površine je 28.000 m2 i znatno će povećati kapacitete ovog poduzeća koje se pretežno bavi skladištenjem i trgovinom na veliko.

SOURCEBild.ba
Previous articleIz SDA se nakon ždrijeba oglasili priopćenjem: “Široka koalicija, koja bi djelovala u interesu države Bosne i Hercegovine, doprinijela bi stabiliziranju situacije”
Next articleUspjeh hrvatske vanjske politike: konsenzualna potpora za ulazak u šengenski prostor!
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments