Vlada HNŽ-a s dva i pol milijuna pomaže ugostiteljstvo i turizam

Vlada HNŽ-a
Vlada HNŽ-a

Vlada HNŽ-a na današnjoj je telefonskoj sjednici usvojila odluku o isplati 2,5 milijuna maraka subvencija gospodarskim subjektima u oblasti turizma, ugostiteljstva i trgovine.

Radi se o odluci usvojenoj temeljem Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (COVID-19) i potpori ekonomiji na području HNŽ-a, priopćila je Vlada HNŽ-a.

– Nakon što smo prije nekoliko dana usvojili odluku kojom smo za 486 gospodarskih subjekata koji su se prijavili i ispunili uvjete unutar resora gospodarstva, zdravstva, prosvjete i prometa, osigurali potporu u iznosu od 1.053.661,77 KM, danas smo za 996 gospodarskih subjekata koji su se na javni poziv prijavili putem resora turizma, ugostiteljstva i trgovine osigurali dodatnih 2.524.889,37 KM – izjavio je predsjednik županijske vlade Nevenko Herceg.

Dodao je kako će Vlada uskoro usvojiti i treću odluku koja će obuhvatiti sve preostale gospodarske subjekte koji su se javili i ispunili utvrđene uvjete iz javnog poziva.

– Podsjetit ću na to kako je ovo samo dio naših napora, jer Vlada će tijekom ove godine uplatiti više od 10 milijuna maraka za potporu gospodarstvu i očuvanju radnih mjesta. Svjestan u kakvoj se poziciji naši gospodarstvenici nalaze, i ovom prigodom pozivam i jedinice lokalne samouprave te federalnu i državnu razinu na još snažnije uključivanje kako bismo zajednički pomogli oporavak gospodarskog sektora i očuvanje radnih mjesta – poručio je Herceg.


Popis gospodarskih subjekata i iznos dodijeljenih subvencija može se pronaći na službenim internetskim stranicama županijske vlade.

Bild.ba

Previous articleFoča: Pronađeni posmrtni ostaci zamotani u vojničku deku
Next articlePosušje: Izrečena novčana kazna zbog maturalne zabave