Vlada ZHŽ u skupštinsku proceduru po hitnom postupku uputila “korona zakon”

Foto: Ilustracija

Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) usvojila je Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Riječ je o zakonskom rješenju koje donosi paket mjera za pomoć gospodarstvu.

Kada je riječ o uplati minimalne plaće, Zakonom je predviđeno da se ta mjera realizira putem javnog poziva sukladno kriterijima koje utvrdi Vlada, a sredstva će biti isplaćena s pozicije “tekući prijenosi za gospodarstvo”.

Odluka o isplati minimalne plaće poslodavcima koji su zadržali radnike, a nije im omogućen rad, odnosi se na travanj i svibanj 2020. godine, stoji u Prijedlogu zakona koji je usvojen i poslan u hitnu skupštinsku proceduru.

“Zakon je prošao na Vladi i upućen je na Skupštinu ZHŽ-a po hitnom postupku”, kazao je Feni predsjednik županijske vlade Zdenko Ćosić.


S obzirom na to da HDZ BiH ima dvotrećinsku većinu u Skupštini ZHŽ-a, zakon će vjerojatno biti potvrđen na sljedećoj sjednici, a to znači da će oko dvije tisuće radnika u poduzećima kojima je za vrijeme trajanja pandemije bio zabranjen ili onemogućen rad, plaću dobiti iz županijskog proračuna.

Bild.ba

Previous articleJohnson razgovarao s Trumpom o međunarodnom odgovoru na pandemiju
Next articleAlen Šeranić: Morat ćemo se naviknuti na novu normalnost