Vlasnik apartmana sjekirom napao turiste Sarajlije u Neumu

Vlasnik apartmana sjekirom napao turiste Sarajlije u Neumu

Foto: Neum

Bračni par iz Sarajeva s maloljetnom djecom je u Neumu verbalno napadnut uz prijetnju sjekirom od vlasnika jednog apartmana u Primorskoj ulici, dok su obilazili plažu i tražili smještaj za odmor u jedinom hb. gradu na moru.

Ova informacija potvrđena je za Klix.ba, a iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije su nam kazali da je Policijskoj upravi Neum slučaj prijavljen u subotu u 16:20 sati te da je policija odmah izašla na lice mjesta i da su poduzele potrebne radnje, prenosi Bild.ba.

– Za verbalni napad i prijetnju sjekirom osobu B.M. (87) iz Neuma je prijavila osoba inicijala I.C. (45) iz Sarajeva – kazali su nam iz MUP-a HNŽ.

Navode kako su poduzete službene radnje protiv prijavljene osobe te da slijedi podnošenje kaznene prijave. Nemilim scenama u Neumu, navodi Klix, koje su unijele strah i paniku je svjedočilo više od 50 osoba među kojima su bila i maloljetna djeca.

Prema riječima svjedoka bračni par iz Sarajeva obilazio je plažu i tražio apartman, a kad je zastao kod kuće na broju 45 vlasnik je izašao govoreći kako je to njegova privatna plaža i njegovo more, a zatim se vratio u kuću pa izašao sa velikom sjekirom u ruci i nasrnuo na ženu, muža i dvoje maloljetne djece.

Svjedoci tvrde da je vlasnik apartmana s prijetnjama nastavio i u prisustvu policije.

Bild.ba