Vlasnik kuće u kojoj su otrovani radnici iz BiH, a jedan preminuo: “Bojler je servisirao moj prijatelj…”

Vlasnik kuće u kojoj su otrovani radnici iz BiH, a jedan preminuo: “Bojler je servisirao moj prijatelj…”

Jučer su stigli, a danas su u bolnici. Strašno, rekao je vlasnik kuće u Resniku gdje se nešto prije ponoći u subotu otrovalo sedam radnika iz Bosne i Hercegovine. Jedan je, nažalost, preminuo.

Zagrebačka policija objavila je detalje trovanja monoksidom sedmero radnika iz Bosne i Hercegovine. Otrovali su se u zagrebačkom Resniku. Preminuo je radnik (57), ostala šestorica su u bolnici. Najstariji ima 42 godine, najmlađi 21, pišu 24sata.hr.

Došli su pod rotirkama. Ljudi su bili omamljeni, bilo je u pola noći. Nismo uspjeli vidjeti sve. Tu su živjeli neki radnici, ali koji točno i za koga ne znamo. Bilo je jako puno policije – rekli su jutros susjedi u Resniku o masovnom trovanju radnika.

JVP Grada Zagreba je oko 23,45 sati zaprimila poziv PU zagrebačke za pomoć oko otvaranja stana na lokaciji Resnik u Zagrebu.

Nakon što su izašli na teren potvrdilo se da se radi o curenju ugljičnog monoksida iz bojlera.

Vlasnik kuće Marijan Kukas je rekao da već sedam godina iznajmljuje kuću jednoj firmi, a da su otrovani radnici koji su stigli jučer.

Jučer su stigli, a danas završili u bolnici. Strašno. Ja sam redovno servisirao bojler i nikad nije bilo problema, ali nemam papir da je sve čisto jer mi je servisiranje radio prijatelj. Iz policije su mi rekli da moraju napraviti očevid pa će točno znati – rekao je Marijan za 24sata.

Gradska plinara Zagreb je preuzela pregled svih instalacija u objektu.

Bild.ba