Mediji iz Hrvatske pišu o uhićenju šefa SKB Mostar

Mediji iz Hrvatske pišu o uhićenju šefa SKB Mostar

Uskok i policija u srijedu su, ne navodeći identitete, potvrdili uhićenja trojice osječkih sudaca koje je bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić prozvao za korupciju.

Ravnatelj mostarske bolnice Ante Kvesić među sucima koje je prozvao Mamić ima imenjaka i prezimenjaka, što je zasigurno presudilo da se njegova fotografija nađe među uhićenima.

Reporteri Dnevnika Nove TV snimili su pravog Antu Kvesića koji je ušao u automobil u pratnji policije i policijski pretres automobila Drage Tadića, te se na videu jasno vidi pravi Ante Kvesić, dok je na nosećoj fotografiji uz opasku – nema nedodirljivih, Ante Kvesić iz Mostara, ravnatelj SKB-a, prenosi Dnevnik.ba.

Uz osječke suce Darka Krušlina, Zvonka Vekića i Antu Kvesića, uhićen je i osječki poduzetnik Drago Tadić.

Uskok je priopćio da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s Pnuskokom i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija.

Policija je priopćila da se kriminalističko istraživanje provodi nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti. Policija dodaje da će osumnjičene nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predati pritvorskom nadzorniku, dok će kaznena prijava biti podnijeta Uskoku.

Bild.ba