Vučić za vikend najavio još jači policijski sat

Foto: Hina
Foto: Hina

Policijski sat u Srbiji ovog vikenda bit će najvjerojatnije od petka u 17 do utorka u 5 sati ujutro – rekao je večeras predsjednik te zemlje Aleksandar Vučić, navodeći da je cilj ove mjere smanjenje širenja koronavirusa.

Vučić je, povodom zahtjeva Sinoda Srpske pravoslavne crkve da se prekine policijski sat na pet sati radi prisustva građana vaskršnjoj liturgiji, rekao da ga je iznenadio taj stav i da je imao drugačiji dogovor s patrijarhom Irinejom.

-Svakako ćemo poslušati stav struke, a sveštenike naravno nećemo hapsiti – rekao je Vučić.

On je najavio da se tijekom sljedećeg tjedna može očekivati odluka kojom bi najstarijim sugrađanima bilo omogućeno da tri puta tjedno izađu vani, u osam sati, ali da će svatko od njih moći šetati samo po pola sata, 300 metara od kuće, piše Fena.

-Sada tražimo način da im omogućimo da izađu bar tri puta tjedno, ali za to moramo odvojiti osam sati, da ne bismo stavljali sve u sat, dva ili tri, što bi bilo katastrofalno, osim ako nije rano ujutro – rekao je Vučić za RTS.


On je dodao da bi to vrijeme za umirovljenike svakako bilo tijekom policijskog sata, jer ne smiju bit s drugima u kontaktu.

Dodao je da istok, jug i jugoistok Srbije postaju pravo žarište koronavirusa, te da su upravo to krajevi u koje su stigli ljudi koji su iz inozemstva ušli u Srbiju od 13. do 15. ožujka.

Bild.ba

Previous articleČak 51 posto Španjolaca nezadovoljno kako vlada upravlja korona krizom
Next articleZa nesreću kod Livna u kojoj je poginulo četvero mladih osumnjičen krivolovac