YouTube uklonio kanal televizije koja je sankcionirana zajedno s Dodikom

Platforma YouTube je ukinula kanal Alternativne televizije (ATV) iz Banje Luke i to nakon što su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije ovoj televiziji zbog povezanosti s Miloradom Dodikom.

Sankcije koje su objavljene 5. siječnja usmjerene su ka Dodiku i ATV-u, a u objašnjenju Ministarstva financija SAD-a, Alternativna televizija se na ovoj listi našla zbog povezanosti s Dodikom.

“ATV, medij sa sjedištem u Banjoj Luci, u privatnom je vlasništvu kompanije koja je usko povezana s Dodikovom obitelji. Međutim, sam Dodik vrši kontrolu nad ATV-om iz sjene, a politički osjetljive teme zahtijevaju upravo njegovo odobrenje. Dodik je kupio ATV kako bi svjesno unaprijedio vlastitu agendu koja uključuje napore da se ocrne druge političke osobe te da popravi svoj javni imidž”, navodi se u objašnjenju SAD-a.

Kanal ATV-a na YouTubeu, koji je imao blizu 50.000 pretplatnika i arhivu od skoro 33.000 video zapisa, od sinoć je ugašen.

image

U kratkoj poruci nakon pretrage se navodi da je ugašen zbog kršenja pravila YouTube zajednice. YouTube je u vlasništvu Googlea.

SOURCEBild.ba
Previous articleU Zagrebu se sastali Milanović i Čović, Ured Predsjednika je objavio o čemu su razgovarali
Next articleLjudi, horor. Pogledajte što su talibani uradili glazbenicima
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments