Zagrebčani lupali loncima protiv gradonačelnika Milana Bandića

Foto: Hina
Foto: Hina

Stanovnici Zagreba u različitim dijelovima grada u petak navečer s prozora i balkona svojih domova “lupali su loncima” i na taj način po drugi put prosvjedovali protiv gradonačelnika Milana Bandića, poručivši mu “Dosta je”.

Zagrepčane su na prosvjed pozvale udruge Pravo na grad, Zelena akcija te Zagreb te zove. “Pozivamo sve građanke i građane Zagreba da u petak, 17. travnja u 19 sati izađu na svoje balkone i prozore te još jednom glasno poruče Bandiću – dosta je”, navele su udruge u pozivu na prosvjed.

Istaknule su kako je Zagreb pogođen pandemijom koronavirusa i potresom, a vodi ga Gradska uprava na čelu s Bandićem “koji iz dana u dan pokazuje da nije dorastao nositi se s aktualnom krizom“.

Udruge su stoga pozvale građane da, kao i prije dva tjedna na svojim prozorima i balkonima bukom izraze nezadovoljstvo i zatraže da se svima koji su u potresu izgubili dom osigura smještaj u stanovima kojima Grad upravlja, te da obnova zgrada mora biti pravedna, sustavna, transparentna i najbrža moguća. U izradi planova obnove traže da Grad i država moraju kao ravnopravnog sudionika uključiti i stručna udruženja i poštovati njihove zahtjeve, javlja Hina.

“U borbi protiv pandemije tražimo konkretne mjere zaštite javnog zdravlja, a ne demagogiju nesposobnog gradonačelnika”, istaknule su udruge.


Bild.ba

Previous articleZa Bild.ba piše Matej Živković: Kako se suočiti s ekonomskim dijelom koronakrize?
Next articleFrancuz koji je prebolio koronu: Morao sam ponovno učiti disati